KORONAVÍRUS: NAKUPUJTE CEZ E-SHOP BEZ OBMEDZENIA ! Podrobnejšie informácie tu.

Blog

  • med
    Med v našej kultúre patrí už neodmysliteľne k Vianociam a nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole. Pridávame ho do našich obľúbených medovníčkov a oplátky by bez neho jednoducho neboli to “pravé orechové”. Priekupníci s medom ale nespia ani na Vianoce a preto by ste si mali dať pozor hneď na
  • Prichádza obdobie zimy a s ním je spojené aj obdobie sezónnych nachladnutí. Svoje zdravie je preto vhodné posilniť ako výživovými doplnkami, tak napríklad aj ovocím. Rovnako vám ale môže pomôcť aj tento úžasný nápoj, ktorý nielenže poriadne nakopne vašu imunitu, ale aj úžasne chutí.  Ako si tento prírodný elixír vyrobiť
  • Med je priam magickou potravinou počas celého roka, no mať ho doma v zime je priam nevyhnutnosťou. Viete prečo? Máme pre vás hneď viacero dôvodov. Pomôže vám totiž nielen v chrípkovom období, ale postará sa aj o vašu krásu.  #1 Prvá pomoc pri bolesti hrdla Bolesti hrdla sú v jesennom
  • Ako často si doprajete túto pochúťku? Ak si ňou spestríte jedálniček hoci aj každý deň, máme pre vás dobrú správu – vôbec nemusíte mať výčitky svedomia, práve naopak. Ide totiž o pochúťku, ktorá vášmu zdraviu prospieva (samozrejme pri konzumácii s mierou). Vedeli ste, že arašidové maslo má na naše zdravie
  • Pociťujete v posledných dňoch nadmernú únavu? Jesenná únava nie je žiadnou výhovorkou, ale reálnym stavom, ktorý aktuálne trápi mnohých ľudí. Únavu navyše cítime nielen my, ale viditeľná je aj našich oslabnutých vlasoch a pokožke. Ako s tým bojovať?  Prinášame vám zopár skvelých tipov, ktoré vám môžu naozaj pomôcť. Zaraďte do
  • včelí peľ
    Včelí peľ častokrát označujeme za prírodný všeliek, a veruže to nie je náhoda. Je totiž skvelým pomocníkom pri mnohých ochoreniach, no skvele slúži predovšetkým ako ich prevencia. Ide o mimoriadne silný antioxidant a preto sme sa rozhodli, že dnes vám prezradíme viac o tom, aké skvelé účinky v sebe ukrýva.
  • medovicovy med
    Už niekoľkokrát sme na našom blogu písali o liečivých vlastnostiach medov, ich použití alebo ako sa vyvarovať falošnému medu.  Teraz chceme dať priestor medu, ktorý vyniká nad všetkými ostatnými. Veľa zákazníkov sa nás pýta, ktorý z medov je ten najlepší a ktorý by si mali kúpiť. Odpoveď na to je veľmi ťažká, lebo
  • Že med je jedným z najsilnejších prírodných zázrakov, to už určite veľmi dobre viete. Mimoriadne obľúbeným je nielen pre svoju lahodnú chuť, ale rovnako tak aj pre svoje liečivé účinky, ktoré môžeme skutočne označiť za magické. Nedávno sme sa s vami podelili o zopár zaujímavostí o včelách, dnes sa preto
  • Leto je pomaly za nami, horúce dni vystriedali tie chladnejšie, a to je presne obdobie, kedy sa zvyšuje dopyt po mede. Na trhu je už ale mnoho špekulantov, ktorí rôzne nekvalitné zmesi označujú za “poctivý med” a predávajú ich či už za zníženú, alebo dokonca za normálnu cenu. Takýto med
  • Nie je náhodou, že sa hovorí, že kvalita potravín za posledné roky veľmi výrazne klesla. Poctivé prísady a zložky sa nahrádzajú tými umelými, čo kvalitu potravín nielenže znižuje, ale je to aj nebezpečné pre naše zdravie. Výrobcovia a producenti sa takýmto spôsobom snažia zminimalizovať svoje výrobné náklady a tak ušetriť, no investovať do
  • Včelí zázrak – aj tak sa niekedy označuje propolis. Nazýva sa aj včelí tmel a je tvorený zmesou živíc a silíc, ktoré včielky zbierajú z rôznych rastlín a zo stromov. Primárnou úlohou propolisu je ochrana úľa, pretože včely ním zapchávajú vzniknuté otvory, čím ho chránia ako pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami,
  • Tiež si v lete radšej doprajete nejaký ľahký obed? Aj ten sa dá pripraviť zaujímavo a tak, aby nielen chutil lahodne, ale aby mal aj skvelé výživové hodnoty. Presne takýmito vlastnosťami sa môže pochváliť tento vynikajúci cviklovo-pomarančový šalát s tekvicovým dressingom. Jeho príprava je naozaj jednoduchá a zaberie vám len
  • vcela
    O tom, že med je prírodným zázrakom, všetci vieme. Nie náhodou sa o ňom predsa hovorí ako o tekutom zlate. Minimálne rovnakú pozornosť si ale zaslúžia aj včely, ktoré ho vyrábajú. Vybrali sme pre vás preto 20 zaujímavostí, ktoré ste o nich doteraz možno nevedeli.  #1 Včela medonosná žije na
  •   O unikátnych vlastnostiach a liečivých účinkoch medu sa vie už od nepamäti. Hotovým prírodným zázrakom je každý jeden typ, no viete, ktorý je zo všetkých najliečivejší? Jedným z jeho najliečivejších druhov je manuka med. Jedinečný je tým, že vo vysokých množstvách obsahuje zložku metylglyoxal (MGO). Žiaden iný med túto látku neobsahuje. Manuka
  • Vôbec nie je náhodou, že sa hovorí, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Ich úlohou je po niekoľkohodinovom spánku opäť naštartovať náš organizmus a dobiť ho živinami, ktoré nám dodajú energiu na niekoľko nasledovných hodín. Ako by teda mali vyzerať poriadne raňajky, ktoré budú nielen zdravé, ale zároveň aj chutné?
  • Makový olej patrí k tým menej známym rastlinným olejom, avšak má toľko pozitívnych a vlastností a takú lahodnú chuť, že by si určite zaslúžil podstatne viac pozornosti. Vyrába sa lisovaním semien makového kvetu a je vynikajúcou voľbou pri príprave šalátov, ale rovnako tak napríklad aj pri príprave koláčov, zákuskov alebo
  • Sacharidy síce sú nevyhnutnou súčasťou nášho jedálnička, ľudia však veľakrát nevedia, ktoré cukry sú tie “dobré”, a ktoré tie “zlé”. Tak napríklad rafinovaný cukor, ktorý sa používa najčastejšie, je pre celý náš organizmus mimoriadne škodlivý. Čím skôr ho preto vymeníte za nejakú zdravšiu alternatívu, tým lepšie pre vás.  Sladíme si
  • kolagén komplex
    Kolagén komplex Bielkovina mladosti kolagén zodpovedá za zdravie našich svalov, kostí i krásu pleti. Áno, dnes bude reč o kolagéne komplex, ktorý sa nachádza i medzi našimi produktami. Veľmi často sa stretávame s otázkou, prečo je potrebné kolagén užívať a ako dokážu kolagénové doplnky pomôcť nášmu zdraviu. Pravdou je, že kolagén dokáže bojovať na mnohých
  • Med so zázvorom je elixírom života a preto by nemal chýbať vo vašom stravovaní. Čínska medicína je na celom svete známa výsledkami, ktoré ohurujú mnohých lekárov modernej doby. Už v dávnych časoch považovali Číňania za jeden zo svojich všeliekov zázvor, ktorý sa preslávil svojimi zázračnými účinkami na ľudské zdravie. Spojenie
  • Domáce arašidové sušienky, pre niekoho sú možno kalorickou bombou, no recept sa určite zíjde tým, ktorí si chcú zdravo zamaškrtiť. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly – za pár minút máte na stole skvelé a navyše bezlepkové arašidové sušienky, ktorým isto neodoláte. Arašidové sušienky sú bez múky, rafinovaného cukru a navyše sú skvelým zdrojom
  • Ak chcete, aby si med dlhodobo zachoval svoje kladné vlastnosti, musíte ho správne skladovať. Dôležité je zabrániť zvýšeniu množstva vody. Pokiaľ je v mede príliš veľa vody, zvyšuje sa riziko fermentácie (kvasenie) . Tu je niekoľko tipov a rád ako med správne skladovať: Med uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe: Najlepšie nádoby
  • Ak ste sa niekedy pozerali na ingrediencie v pohári arašidového masla, možno sa čudujete. Prečo niektoré značky arašidového masla obsahujú viac ako len arašidy? Prečo niektorí pridávajú soľ, cukor a olej? Viete čo obsahuje vaše obľúbené arašidové maslo? Zložky sú uvedené na etiketách potravín v zostupnom poradí podľa hmotnosti. Pozrite
  • Čokoládová nátierka s lieskovcami patrí jednoznačne do každej kuchyne, kde chcete mať zdravé a kvalitné produkty. Každý z nás ma niekedy chuť len tak si niečo rýchlo upiecť, aby ukojil svoje chuťové poháriky. Pripravili sme si pre Vás rýchly recept na neuveriteľne chutný mini koláčik, ktorý sme si celý ozdobili
  • Teraz vám ponúkame tak ľahký recept na roládu , ktorú nemusíte piecť, obsahuje MOJMEDIK čokoládové arašidové maslo, kvetový med a máte to hotové doslova za 5 minút. Táto roláda s MOJMEDIK arašidovým maslom je neskutočná a nazvali by sme ju roláda pre lenivých alebo tých čo sa ponáhľajú, keď vám
  • Krémový med, tiež známy ako šľahaný med alebo pastovaný med, sa odlišuje od tekutého medu s jeho roztierateľnou, hladkou a maslovou konzistenciou. Mnoho ľudí si myslí, že pastovaný med je špeciálny druh medu zozbieraného v krémovej forme bez toho, aby si uvedomili, že jeho najoriginálnejšia forma je skutočne tekutá. Náš
  • CHEESECAKE je teraz veľmi populárny koláč, ktorý má v ponuke každá dobrá kaviarníčka. My sme si pre Vás pripravili fitness ovocný cheesecake s agátovým medom, ktorý Vás v letných mesiacoch osvieži a zároveň Vám nepridá veľa kalórii.   Ingredience:   – 2 vajíčka – 200 g ovsených sušienok – 100
  • Každý z nás sa určite už mal možnosť stretnúť so včelou, či už ako živočíchom alebo z jeho produktom „ čistým medom „ prípadne jedným z tisícok produktov od lekárskeho odvetvia, medu, produktov z medu až po kozmetické prípravky z obsahom medu alebo propolisu. Ak budete čítať nasledujúce zaujímavostí, budete
  • Počas horúcich letných dní je svieža limetka skvelým zdrojom osvieženia. Obzvlášť vtedy, ak je súčasťou osviežujúcej perlivej limonády. Základom tohto letného nápoja je limetka a krémový med so zázvorom. Ale môžete pridávať aj ďalšie obľúbené ingrediencie, bez ktorých si sviežu limonádu neviete predstaviť!( mäta, citrón, zázvor,j ahody, červený melón, maliny)
  • Jemné chrumkavé sušienky ktoré si môžete pripraviť ako bezlepkové s pomocou pohánkovej múky alebo si pripravte originálne grahamové sušienky s grahamovou múkou. Potrebujete k tomu med, zopár surovín a skvelé a zdravé sušienky do práce, na výlety alebo len ku káve máte hotové, a to bez zbytočne vysokého obsahu cukru
  • Bublanina, nesmrteľný dezert, ktorý je obľúbený hádam v každej domácnosti. Niet sa čomu diviť, bublanina je jednoduchá na prípravu a môžete ju vždy upraviť podľa vašej chuti a fantázie. My sme si pre Vás pripravili čerešňovú s krémovým medom s mandľami. Samozrejme do bublaniny môžete použiť akékoľvek sezónne ovocie.  
  • Limetkové pokušenie s plnkou s pistáciovým medom je výborným dezertom pre návštevy, ale aj dobrým snackom, ktorý Vás počká v chladničke, keď sa vrátite vyšťavený z práce.   Ingrediencie:   – 300 g maslových sušienok – 1 PL kvalitného holandského kakaa – 50 g mäkkého masla – 50 g kvalitnej
  • Ingrediencie:   – 1 L vody – Ľad – 2 vetvičky rozmarínu – 1 – 2 PL trstinového cukru – 2 PL zázvorového medu – 2 veľké citróny Postup:   Najskôr si pripravíme sirup. V troche vody na miernom ohni si rozpustíme 1-2 PL trstinového cukru a následne pridáme dve
  • Ingrediencie:   – 2 ks bagetky – 200g kozieho syra – 1-2 hrušky ( jablko ) – pažítka – morská soľ – kvetový med – vlašské orechy   Postup:   Bagetky rozkrojíme na polovice a opečieme si ich na troche olivového oleja. Zatiaľ čo sa bagetky pečú, zmiešame si kozí
  • Palacinky sa dajú robiť na milión spôsobov – na sladko, na slano, tenké, hrubé, plnené, zapekané, flambované, to samozrejme všetci vieme…. 🙂 Palacinky, ktoré si teraz pripravíme sú naozaj jemné, nadýchané, chutné, nelepia sa a obsahujú náš med so škoricou.   Ingrediencie na palacinky:   – 500 ml mlieko –
  • Recept: grilované broskyne a med so škoricou Aj vy milujete letné večerné posedenia s priateľmi, keď sa griluje mäsko a popíja dobre vychladený drink? A čo môže byť lepšie ako sladký dezert na záver? Určite vyskúšajte naše grilované broskyne s medom so škoricou. Tento recept je tou správnou volľbou, ktorú

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *